7 липня 2017 р.

Чи вдалося вам знайти квітку папороті?
Квітка папороті... Скільки поколінь вірили у неї, шукали її, та все не могли віднайти цей магічний цвіт... У ясні ночі, коли Природа буяє у всій своїй красі, зацвітає ця квітка... прекрасна як Сонце і блискуча – як Місячне сяйво. Бутон її розкривається з тріском і розпускається золотим або червоним полум’ям, настільки яскравим, що око не в змозі виносити дивовижного блиску.

 
Коли знайти цю квітку папороті у купальську ніч і тримати при собі, то все що задумаєш – збудеться. Та варто бути обережним. Хто зірве її з добрими намірами — дізнається про своє Божественне призначення - минуле, теперішнє і майбутнє, зрозуміє мову рослин, тварин та птахів, стане посвяченим творцем - ясновидцем. Квітка ця відмикає усі двері! Хто шукає цвіт у пошуку слави чи скарбів – того чекають важкі труднощі і перешкоди, не матиме він у житті щасливої долі. Багато людей загинуло або збожеволіло, намагаючись оволодіти чарівною квіткою.



Вірування щодо рослин торкаються прадавнього світогляду наших предків. Повір'я про цвітіння папороті пов'язані із культом Сонця як символом та джерелом життя Природи і Людини. Як відомо, папороть не цвіте, а розмножується спорами. Проте віра в її цвітіння виникла в людей на тій стадії пізнання світу, було виокремлено рослину, яка не цвіла. І тоді з'явилося повір'я, що папороть таки цвіте, але не кожній людині дано побачити її вогняну дивоквітку.
І оскільки папороть розмножується спорами, то цвісти вона не може. Хоча є в природі деякі рідкісні види папороті, наприклад, Гронянка півмісяцева (Ключ-трава), у якої  з’являються своєрідні «бутончики», що відкриваються в суху погоду. Віддалено вони нагадують квіти, але насправді є спорангиями.

 Лісові різновиди папороті мають красиві воронкоподібні розетки листя, ососбливо Страусове перо. У самий розпал літа лісова папороть розкриває своє листя, стаючи схожою на зелені фонтани. Частим буває явище, коли рослина викидає тоненькі листочки, схожі на невеликі суцвіття. Ось їх-то і приймають за невеликі квіточки. І взагалі, рослина, що розмножується спорами, цвісти не може — це проти всіх правил ботаніки. Тому дізнатися, коли цвіте папороть, насправді не представляється можливим.



Немає коментарів:

Дописати коментар