Як правильно харчуватися взимкуПерше, що потрібно нашому організму - це білки. Вони допоможуть захистити наш організм від інфекцій. Існують 2 види білка - рослинний і тваринний. Ці білки різні за своєю цінністю, тому їх потрібно чергувати. У день, людині потрібно близько 100 грам білка. Більшое всього тваринного білка, міститься в рибі, м'ясі, сирі, яйцях і сирі. Рослинний білок міститься в кукурудзі, квасолі, горошку та хлібі. В овочах міститься незначна кількість білка, але самі вони по собі дуже цінні. Запам'ятайте, що здорове харчування взимку - це корисні жири. Взимку, не варто сідає на безжирову дієту, так як жири виконують дуже важливу роль в нашому організмі. Для правильного функціонування організму, потрібно 10 грам тваринного і 20 грам рослинного масла.Наступний корисний компонент для доброго здоров'я - це вітаміни. Нашому організму потрібно безліч вітамінів, так як кожен з них виконує свою певну функцію. Наприклад, вітамін Е, здатний захищати нашу шкіру від морозу і сильного вітру. Вітамін А, так само дуже важливий для організму.У великій кількості він міститься у моркві. Слід пам'ятати, що цей вітамін жиророзчинний, і щоб він краще засвоївся, слід додати трохи олії. Вітамін D виробляється в основному на сонці, тому взимку нам цього вітаміну дуже не вистачає. Додати цей вітамін, допоможуть молочні продукти, печінка і яйця. Існують навіть спеціальні рецепти по заповненню цього вітаміну. Яйця потрібно зварити круто і очистити, потім розрізати вздовж і витягти жовток. Жовтки і печінку потрібно розім'яти і в отриману масу додати цибулю (краще зелену). Отриманою начинкою нафаршируйте половинки яєць.Для того, щоб інфекційні захворювання не застали вас в зненацька, вживайте продукти, що містять вітамін С. Найбільше цього вітаміну міститься в цитрусових, журавлині, обліписі і багатьох інших фруктах.
Немає коментарів:
Дописати коментар